2019. jan. 3.

Mesélő kézírások: A sorssal nem lehet tréfálni Csontváry és kézírása

Vezeti:

W. Barna Erika grafológus szakértő, grafoterapeuta, szakíró

Középiskolai tanárként fedeztem fel a kézírás és a személyiség mélyebb összefüggéseit, ez indított el a grafológiai pályán. 1988-ban a Magyar Írástanulmányi Társaság alapító tagjaként és  az Oktatási Bizottság vezetőjeként kezdtem el az immár 30 éve tartó, sokrétű tevékenységet. 

Elsőként oktattam az ELTE Pszichológiai Tanszékén grafológiát 1989-91 között. Az oktatás mellett 1992-től Nemzetközi Grafológiai Szabadegyetemeket szerveztem, 1993-ban megjelent az első könyvem Beszél az írás címmel, majd 1994-ben megalapítottam a Nemzetközi Grafológiai Szemle című szaklapot. 2001-ben jelent meg a Pécsi Tudományegyetem felkérésére készült egyetemi tankönyvem  Grafológia a korszerű személyügyi munkában címmel, aminek a társszerzője Lévai Zoltán HR-szakember volt. 

Cégek, intézmények számára a vezető- és munkatárs-kiválasztásban, team-építésben, fiatalok számára  a pályaválasztásban nyújtottam segítséget. Emellett diszgráfiás gyermekek íráskorrekciójában működtem közre, aminek az elméleti-módszertani összefoglalóját A grafoterápia alapjai című könyvben adtuk közre Demeter Anikóval, aki társszerző volt.

Az utóbbi években már nem oktatok, a kutatásra és a könyvírásra helyezem a hangsúlyt. 2011-ben jelent meg Kézírás és karrier, 2016-ban A kézírás teremtő hatalma című  könyvem, 2018-ban a Csontváry Kosztka Tivadar személyiségéről szóló munkám: A sorssal nem lehet tréfálni.

Weboldal: http://grafologiaiakademia.hu/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.