2017. dec. 23.

Aláírás-játék: híres kézjegyek nyomában

Vezeti: 

Budavári Zsuzsa tanár, grafológus


Tanárként mindkét szakom – az  irodalom és a történelem is – ezernyi lehetőséget ad, hogy  tanítás közben közel hozzam diákjaimhoz azokat a személyiségeket, akik alakítják történelmünket, formálják ízlésünket, világnézetünket.

Emellett 22 éve tanítom a grafológiát felnőtteknek, a Lukács Oktatási Központ növendékeit 16 éve tanítom - elkötelezetten. Valójában, ha valami felkelti az érdeklődésemet, ha valami izgalmas téma adódik,  rávetem magam.

Első szakdolgozatom Arany Jánosról szólt, a második József Attiláról. De Latinovits Zoltán személyiségrajzát is elkészítettem, és több könyv szerzője is megkért, hogy vegyek részt könyvük megírásában. Ily módon került sor a Hasfelmetsző Jack írásainak elemzésére, a Dreyfus-per iratainak vizsgálatára.  A történelem nagy alakjait eredeti írásminták alapján elemezhettem az Országos Levéltár kiállításán. 

A legizgalmasabb kalandot talán egy igazi nagy dokumentumfilm munkálataiban való részvétel jelentette: Gulyás Gyula Idézés című filmjében egy hivatásos besúgó írásainak elemzése, személyiségének vizsgálata volt a feladatom.

Weboldal: Lukács Oktatási Központ Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.